header geschiedenis

GESCHIEDENIS

Na zeven jaren werkzaam te zijn geweest op de motor met zijspan bij de landelijke wegenwacht regio zuid-west Nederland begon Jaap Blaak in 1966 zijn eigen bedrijf in Den Bommel. Naast het reguliere werk als automonteur was er veel werk van de weg, afkomstig van ex-collega’s van de wegenwacht en met name in de weekenden was er werk aan de winkel voor takelwerk bij auto-ongelukken.

Twee jaar later nam hij het Mazda dealer schap op zich. In 1970 is de garage gebouwd zoals we deze nu nog steeds kennen. In 1976 is de showroom gekocht. Dit was voorheen het schoolhuis, het woonadres van dehoofd-meester. De school zelf was waar nu onze Bommelse Brandweer gestationeerd is.

VG Blaak_Geschiedenis_1

Het dealer schap stopte na ongeveer 25 jaar. Dit i.v.m. de eisen waaraan het bedrijf moest voldoen, niet meer uitvoerbaar waren. Daarnaast kwam het verzoek te verhuizen naar Middelharnis. Daar koos de familie Blaak uiteindelijk niet voor.

Zoon Ad, nam in 2000 het stokje over. Als universeel autobedrijf , gespecialiseerd in diverse merken en m.n. Mazda is hij verder gegaan en de vertrouwde kwaliteit, service en sfeer bleef zoals hij was en dat weten vele vaste klanten van dichtbij en ver nog steeds te waarderen. Sinds februari 2019 zijn wij Vakgarage geworden.